Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Internationale volksdans

In de hele wereld wordt gedanst. Ieder land, iedere streek heeft zijn eigen dansgeschiedenis. Er is ongelofelijk veel variatie in muziek en manieren van dansen.

Dans is van oudsher vaak verbonden aan allerlei feesten en speciale gebeurtenissen in de levens van mensen. Het was onderdeel van het dagelijks leven. Dat is nu lang niet overal meer zo. Dans heeft in veel landen een plek gekregen in het culturele leven, als podiumkunst of als vrijetijdsbesteding.

Uiteraard zijn er ook nog wel plekken op de wereld waar deze oorspronkelijke plaats in het dagelijks leven nog steeds bestaat.

In Nederland is in de vorige eeuw een ontwikkeling ingezet om meer dansen uit allerlei andere landen van de wereld te willen leren en daarvan te genieten. Zo is het internationale volksdansen in Nederland ontstaan.

Inmiddels is dit uitgegroeid tot een rijk repertoire met dansen uit alle windstreken van de wereld. Nederland is een land met specialisten in allerlei stijlen, van Bulgaars to Aziatisch en van Albanees tot Israëlisch.

Het overgrote deel van de internationale volksdansen in Nederland zijn dansen uit Europese landen en een wat kleiner deel uit streken verder weg, zoals de Verenigde Staten, Zuid-Amerika en Azië.

Op een doorsnee lesavond internationale dans beweeg je het ene moment op de prachtige klanken van een Albanese of Griekse dans en het volgende moment werk je je in het zweet met krachtige mannendans uit Armenië. Dan weer is er grote hilariteit met een figuurdans die in de soep loopt en vervolgens kun je even bijkomen met een rustige dans uit Macedonië.

Het is heerlijk om met een groep mensen te bewegen op al die prachtige muziek uit de hele wereld.

Wil jij dit ook eens ervaren of wil je het weer oppakken?
Kom gezellig meedoen met een van onze lessen.
Klik hier voor de mogelijkheden.

Advertentie